dilluns, 26 de setembre del 2011

EXIGEIXO UNA SOLUCIÓ

Durant els darrers 30 anys Espanya i Catalunya han viscut uns canvis i una transformació formidable en totes les seves estructures. Part d’aquests canvis han estat molt satisfactoris. D’altres no.

Durant aquest temps s’han produït “crisis” financeres que han afectat molta gent, bàsicament de l’anomenada classe mitja i baixa.

Les entitats financeres sempre se n'han sortit. Els bancs han seguit amb els seus beneficis i quan ho han tingut una mica fosc, els governs han corregut a donar-los diners. En forma de préstecs a baix interés o a fons perdut. Amb els impostos de tots s’ha “engreixat” el sistema financer (d’uns quants).

Però ara cal parlar clar: l’actual “crisi” només té una forma de solució: crear llocs de treball, reactivar la productivitat; moure els diners productius (no els especulatius).

Hi ha dubtes de com fer-ho, però una cosa si que se sap: amb retallades, ERE’s, gent al carrer, tancament d’empreses, es va en la direcció contraria.

Que cal fer doncs?

Penso que els partits polítics, responsables de la direcció del país, han de propiciar un gran pacte junt amb els sindicats, les patronals, etc (una mica a l’estil dels ja antics pactes de la Moncloa o del debat de la Constitució, dels anys 70).

Una cosa ens cal tindre clares: els partits polítics, les institucions de l’estat a tots els nivells (Govern Central, Autonomies, municipis, etc) o serveixen per resoldre els problemes o no ens serveixen.

S’ha d’optimitzar l’administració, les administracions, del nostre país. S’ha d’acabar amb el frau a tots els nivells, s’ha d’acabar amb els sous escandalosos, amb l’economia submergida, amb els trucs de les grans, mitjanes i petites fortunes per tal de no pagar les contribucions que els hi pertoca. S’ha de modificar la Llei impositiva per tal d’adequar ingresos a despeses. S’han de revisar els endeutaments, públics i privats. S’ha d’eradicar el malbaratament (en castellà se'n diu “derroche”), etc. I tot això s’ha de fer amb urgencia, transparencia i sense mentir.

Si cal augmentar el cos d’inspectors a tot nivell que es contractin. Segur que resultaran rendibles.

Actualment el nostre país es un gran casino on els tramposos son els amos. I cal acabar amb això.

Si es pogués contagiar a Europa i al mon molt millor, però el repte el tenim nosaltres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada