divendres, 16 de setembre del 2011

LES CONTRIBUCIONS

Tots sabem que quan es parla dels pressupostos de les administracions cal tindre en compta els ingressos i les despeses (a mes de l'endeutament).

A Catalunya estem assistint a un circ al voltant de les despeses, i el govern del "bipartit" (que seria "tripartit" si s'afegís al PP, que de fet ja ho està) ens està marejant amb retallades i amb solucions injustes de totes a totes.

Per Sanitat? Retallades i copagament.
Per l'Ensenyament? Retallades i cobraments de menjadors, transports i activitats extraescolars.

Recordo un dictador que quan rebia a un ministre i aquest li demanava diners per un projecte, el dictador li deia: "Be, crearem un nou impost..."

No i no. Si cal refer els pressupostos, cal fer urgentment dues coses: eliminar els fraus (de tots: administracions, rics i pobres) i reformar la política fiscal incrementant-la fins on sigui prudent i necessari i mantenir o augmentar la progressivitat dels seus trams.

A nivell de l'estat tampoc es fan els deures: ¿ de què serveixen impostos sobre el patrimoni de les grans fortunes, si aquests tenen fórmules per evadir-les ?

I cal tindre molt en compta que de la crisi s'ha de sortir amb aquestes dues premisses mes una tercera que es l'objectiu: CREAR LLOCS DE TREBALL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada